Menu
Genel / Sağlık Güzellik

Microblading Kaş Teknigi Hakkinda

 
 
image1-2.JPG
Bu kaslarimizla ilgili yazdigim 3.yazi ve genellikle ayni konular uzerinde donup durmayi fazla sevmiyorum.Gelin gorunki son donemlerde biz kadinlarin siklikla ana konusu kaslari olmus durumda.
Surekli degisen kas trendleri,bir kalin bir ince bir kavisli bir duz kaslarin moda olmasi ve bununla beraber farkli farkli kas sekillendirme tekniklerinin ortaya cikmasi…IMDAT! Kafamiz iyice karisti.Net cizilmis Ebru Gundes kaslarimi kalin ve dogal sekliyle birakilmis Beren Saat kaslarimi ? Sunu soylemeliyimki fiziksel gorunusumuzle alakali cikan moda akiminlarina tamamen karsiyim cunku herkesin farkli bir goruntusu var goruntunun yani sira kisinin aurasi onun goruntusunu sekillendiren en onemli unsur.Yuz mimiklerini etkilicek her turlu degisiklik icin ciddi dusunulmeli ve hata riskini en aza indirgemeli.
423665.jpgBuara dudak dolgusu revacta basarili ve dogal calismalari hesaba katmazsak etrafimizda ordek surusu varmis gibi hissediyorum.Bir diger trend ise ‘Microblading’ yontemi ile kas sekillendirme ve doldurma.
 
 
 
Microblading kil teknigi ile dogala en yakin 3D goruntusu veren cok cok ince igneler kullanilarak deri altina boya verilen manuel bir uygulama.
image1-1.JPGSikca duymaya basladigim bu yontemi uygulayan arkadaslariminda cok guzel sonuclar aldigini goruyordum.Ben kas konusunda sansli olanlardanim hicbir zaman kasim kustu,azaldi dertlerim olmadi.Sikca seklini degistirip suratima ne tarz gidiyor diye deneyimleme sansim bile oldu.Fakat son kez kaslarima yaptirdigim yanlis bir kontur uygulamasi sonucu 2 senedir kaslarimi eski haline dondurmeye calisiyorum.
 
Bu isin profesyonellerinden biri Fenerbahce Tilia Salon’un sahibi Sibel Deniz’dir.Ilk kasimi sekillendiren kisi ayni zamanda.Baska yerde hatali yaptirdigim kontur islemini toparlamakta yine Sibel’e dustu ve son trend ‘microblading’ uygulamasindan bahsetti ve cok memnun kalicagimi garanti etti.

kil_teknigi_igneleri_05.jpg

Microblading igneleri


Acisiz guzellik olmaz sonucta kalici makyaj isi derinin altina uygulanan bir islem ve igneler  islemlerin olmazsa olmazi.Daha once dovme makinasiyla kontur yaptirdigim icin asagi yukari bu aciya hazirlamistim kendimi.Bianda Sibel kalem-falcata arasi bir alet cikardi.Elektirige bagli falan degil tamamen ilkel.Saskinligimi gizleyemedim.Ne yalan soyliyim microblading denince bole havali uzay ussu teknolojisi ile uretilmis bir cihaz ve hic acisiz son sinif bir islem bekliyordum buda nesi!
20dakika emla uyusturuculu kremle bekledikten sonra kurbanlik koyun misali koltuga oturdum ve Sibel canli canli beni kesmeye basladi.Tabiki canim acidi ve irkildim fakat 5dakikalik bir calisma ve ilk katmanin cizilme isleminin bitmesiyle ozel uyusturucu sivi ile kaslarin uzerinden gecildigi an aci sizi kalmadi ve ve 45dakika gibi bir surede islem bitti.Tabi kesik darbelerinden dolayi deri hassaslasiyor ve siserek kizaryor bu hassasiyet sadece 2 gun suruyor ve 1 hafta 10gun icinde tamamen kabuklarda dokulerek muthis bir sonuc ortaya cikiyor.
Microblading fiyatlari uygulamaci ve salonlara gore degisiklik gosteriyor fakat el isi daha zahmetli oldugundan ve daha uzun vakit aldigindan dovme makinesi ile yapilan islemlerden bir tik daha pahali.
Piyasa ortalamasi 700TL-1500TL arasi.
Ilkel deyip gecmemek lazim en son teknoloji cihazlarla elde edilemeyen sonuc bu islemle elde ediliyor.Senelerdir kassizliktan yakinan ve her yontemi deneyerek hic olumlu sonuc alamamis bir arkadasim bu yontem sayesinde dogal gorunumlu ve hemen silinip gecmeyen kaslara sahip oldu.1,5 ay sonra rotus icin tekrar ayni yontemle kaslarimin uzerinden gectik ve suan hem 3D gorunumlu kil teknigi ile yapilmis kaslara kavustum hemde yanimdan ayirmadigim kas kalemimle tamamen vedalastim.
image1-3.JPG

Microblading isleminden 2 hafta sonraki kaslarim


Size uyarim microblading uygulamasina karar verdiyseniz ilk olarak hijyene cok cok onem verin cunku kanatilarak yapilan bu islemlerde hastalik kapma ve ya enfeksiyon riski cok yuksek oluyor bu nedenle muhakkak benim tercih ettigim Tilia tarzi temiz ve guvenilir salonlar secin.
Ikinci olarakta suan bu tarz kaslar moda diyerek degilde surat hatlarinizi ve ifadenizi en iyi tamamlayacak kas sekline karar verin bu karar suresincede sizi iyi yonlendirecek bir kas sekillendirme uzmanina teslim oldugunuzdan emin olun.
Sibel Deniz ve Tilia ekibine tesekkurlerimi iletmek istiyorum.Sizde herturlu sorunuz icin kendilerine danisin.

INFO

Unknown.png

Tilia Sac Tasarim&Guzellik

Adres:Fenerbahce mah.Haci Mehmet Efendi sok.NO20 Kadikoy
TEL: 216.3484673
www.tiliasactasarimveguzellik.com
Instagram: @salontilia \ @sibeldenizmakeup
 

DSC_2584sb.jpg

Sibel Deniz ve Tilia Ekibi

Yorum Yok

    Cevapla