Menu
Akşam Gazetesi Yazılarım / Genel / Mekan

GELIN 2 GECEDE 12 MEKAN GEZELIM

12705758_10153495990069091_6428377965124646775_n.jpg
Sosyal medyadan beni takip edenler biliyor gecen haftasonu cilgin bir deneyime imza attim.Marka yoneticiligini yaptigim,gece klupleriyle online rezervasyon sistemi olarak calistigimiz ClubTable uygulamasinin bir projesiydi bu.ClubTable’in instagram,snapchat gibi hesaplarini ele gecirdim ve persembe,cuma olmak uzere iki gun iki gece beraber calistigimiz mekanlardan 12 tanesini hem takipcilerimize tanitmak hemde sistemi kontrol etmek icin ziyaret ettim.Ve sonunda Istanbul gece hayatina dair bir rapor hazirladim.Ilk once size seruvenimi anlatayim.

Persembe aksami;

1.Mekan:Izzet Capa’nin senelerdir goz bebegi mekani CAHIDE’ydi.Yemekli ve bol sovlu bu mekani iyiki ilk siraya koymusum cunku motivasyonumun en cok yukseldigi yer oldu.Cahide ekibinin sicakligi,yemeklerin lezzeti esliginde birbirinden renkli sovlari benden tam not aldi.Sevgililer gununde Cahide sahnesindeki Linet’de acik ara gunun lideriydi.

12670143_10153494531529091_941707053171851050_n.jpg

CAHIDE


2.Mekan:Nisantasi’nin en yenisi Cemal Yarar isletmesindeki ‘Vanity’ ilk durakti.Yeraltina dogru cit cikmayan merdivenlerden inip bir kapidan bambaska bir dunyaya giriyorsunuz adeta.Bu nasil ses yalitimi derler adama.Mekanin dekorasyonuda Avrupadaki en sik mekanlari aratmicak turden.Cenk Coteli DJ kabininde misafirleri costuruyor.
12698454_10153494617489091_8928024513559907500_o.jpg

VANITY


3.Mekan:Akaretler’in en iyisi Limoncello.Senelerin vazgecilmezi Mehmet Davran isletmesindeki mekanda persembe gunleri Mickey Mouse ve Bugs Bunny ile egleniyorsunuz ve birbirinden renkli kareler ortaya cikiyor.
 
4.Mekan:Nisantasi civarlarini biraktik ve Istanbul eglence hayatinin kalbinin attigi sahil hatti Kurucesme’ye indik.Ilk durak Fahri Caglayan isletmesindeki Klup Album.Pazarlari arabesk geceleri meshurdur aslinda Album’un.Kimi ararsan ordadir ama persembe geceside bogaz manzarasi esliginde turkce muzigin dibine vurmak keyifli.
image2.PNG.jpeg
5.Mekan:Uzaga gitmeden hemen Klup Album’un ustunde yer alan MEMBERS.Erkan Tepe,Faruk Gedik isletmesindeki mekanin favori gunlerinden biride persembe geceleri cunku muthis sesli Boygar sahneyi yikip geciyor.Mekan ful,atmosfer harika,Boygar turkce-yabanci repertuari ile dokturuyor.Pazar gunleride unlu grup ‘Yol Project’ Members’ta sahne aliyor.
image3.PNG.jpeg
6.Mekan:Blackk.Seneler oncesinin en populer mekanlarindan.Simdi tekrardan bir piyasaya giris yapti.Members’in icinden gecerek ust kata cikiyorsunuz ve daha VIP bir alana geciyorsunuz.Manzarasi diger tum mekanlara nazaran en iyi.Fakat canli muzik olan gunlerde Blackk fazla ragbet goren bir lokasyon degil tabi.Canli muzikten kacan birkac grup sohbet ediyordu.
image4.PNG.jpeg
7.Mekan:Gunun son mekani;Supper Club’in kapanmasiyla yerine acilan ‘CIRCUS’.RNB-Hiphop agarlikli bir muzik,dekorasyon sa-ha-ne.Rengerenk sekerler ve dev pembe bir fil sizi karsiliyor.Localar bolumundeki renkli mantar figurleri ile harika resimler cekebilirsiniz.Ortada gezen cuce palyacoda sirk havasinda musterileri eglendiriyor.
image1.PNG.jpeg

Geldik CUMA gunune;

 
Nisantasi,Akaretler ve Kurucesme’yi altust ettikten sonar eglencenin en hizli oldugu ve gunumuzun en populer lokasyonlari Pera ve Karakoy’e el atmazsam olmazdi.
images.jpeg
8.Mekan: Tren Pera.Son donemlerin en cok konusulan haftaici haftasonu hergunu dolu eglence mekani.Yaptigi partilerle sikca kendinden soz ettiriyor.Bizimde en cok calistigimiz mekanlardan biri.Icerisi genis rahat o aliskin oldugumuz sikis pikis pera eglencelerinin gidisatini degistirmis.Mekanda loca ve ya stand alternatifiniz var.Cuma gunu Suleyman Kofteci’nin DJ performansiyla geceye basladik.
 
9.Mekan:Cilek Pera.Sarkici Berksan’in isletmesindeki mekan ufak ve samimi.Cilek dekorasyonunun sevimliligi gorulmeye deger.Daha gecenin ilk saatleri olmasina ragmen kapida iceri girmek isteyenlerin olusturdugu kuyruk mekanin ne kadar ragbet gordugunun gostergesiydi.
image2-1.PNG.jpeg
10.Mekan:Ve Karakoy gece eglencesini baslatan markalardan biri COLONIE.Isletmesindeki Anil Bey bizi kapida karsiliyor.Iceride FG djlerinden biri performansta.Mekan zaten sevilen bir mekan iceride elektronik muzikle eglenirken arada dis bahceye cikarak sohbet molalari veriyorsunuz.
image1-1.PNG.jpeg
11.Mekan:’Sebastian Karakoy’ Hande Yener’in uzerine titredigi yeni mekani simdiden Karakoy’un en populerlerinden olmus durumda.DJ kabininde Hande Yener’in biricik oglu unlu dj Cagin Kulacoglu gecenin startini vermisken ‘Mis mis mus mus’ sesleriyle eglencenin tansiyonu artiyor ve Simge Sagin DJ kabininde Cagin’in yaninde yerini aliyor.Kendi parcalarindan sonra populer turkce sarkilara vokal yapiyor.En eglendigim mekanlardan biri suphesiz Sebastian oldu diyebilirim.
12.Mekan:Istanbul’da senelerdir canli muzigin en populer mekanlarindan VITRIN.Isletme basinda senelerin duayeni Yasin Becek,sahnede ise Berkay Sahin.Berkay’in cok yakin arkadasim olmasini bir kenara koyalim sesinin bir numarali hayranlarindanim.Adam ne soylese oluyor.Pop,rock,arabesk…Geceyi en keyifli noktalandiricagimiz mekan suphesizki VITRIN’di.Sabahin ilk isiklarina kadar eglence tam gaz devam.Berkay sahneden inmeden mekani kimse terk etmiyor bile.
image5.PNG.jpeg
“Bu gezdigim 12 mekan benim sadece gezebildiklerim daha aklimda kalan bircoklari var.Istanbul gece hayati en renkli donemlerinden birini yasiyor diyebilirim.Turkce,yabanci,elektronik,hiphop ve canli performanslar…Her kitleye her zevke hatta her butceye uygun mekan soz konusu diyebilirim.Bir dikkatimi ceken sey ise artik o gece kabadayilari kalmamis Istanbul’da.Kiz arkadasiyla,esiyle ve ya arkadas grubuyla ona buna satasmak icin degilde gercekten keyifli bir gece gecirip eglenmek icin insanlar sokaga cikmanin tadini almis belliki.Mekanlarin icerideki musterilerin guvenligini ilk sirada tutmasida takdire sayan.”

Yorum Yok

    Cevapla