Menu
Genel / Mekan

Dilimize yerleşen en lezzetli ve keyifli yabancı kelime "BRUNCH"

96551518-DC96-2F89-A07154AC470CC03F.jpg
Geçen haftasonumu daha öncede pek çok kez ziyaret ettiğim ve yazılarımda yer verdiğim;tarihi,doğası ve lezzetlerine aşık olduğum Hatay’da geçirdim.
Cumartesi sabahı orada yaşayan arkadaşlarımızın tavsiyesiyle İskenderun sahilinde hem deniz kenarı hemde bahçe içersinde ki Petek Pastanesi’nin brunchına katıldık.Açıkçası beklentimi oldukça düşük tutarak gittiğim mekanda ‘yok yok’ dedirtecek türden bir açık büfe ile karşılaştım.Yöresel peynir çeşitleri saymakla bitmez.Reçeller,pekmezlerin yanında birde mini pastalar,kazandibi,tavuk göğsü vb. tatlı büfesi.En can alıcı bölüm ise çeşit çeşit türk mezelerinin sıralandığı büfeydi.
 

İstanbul’da brunch yani geç kahvaltı keyfi

Brunch kültürü İstanbul’da bayağı yol kattetmiş durumda.Dev açık büfe yanında döner servisi yapanımı istersiniz,çeşit çeşit şampanya kokteylleri sunanımı.İstanbul brunchında popülarite açık ara pazar günleri Four Seasons Otel’in düzenlediklerinde.Boğaz manzaralı,şampanyalı bu pazar keyfi için kişi başı 300TL gibi bir bütçe ayırmalısınız.Arkasından Çırağan Sarayı ve Shangri La Otel’in brunchları lezzet ve lüksü biraraya getiriyor.Kahvaltımda havyar,ıstakoz isterim birazda sushi atıştırırımcılar buralar sizlik.

2t4nt_four-seasons-1-jpg.jpg

Four Seasons Bosphorus Brunch


Ben türk kahvaltısının dibine vururum menemenim,mini pidelerim,pişilerim hatta boyozum önümde olsuncular için ise favoriler Karaköy Namlı Gurme ve Nezih Rumelihisarı buralarda da asağı yukarı ayırmanız gereken bütçe 80TL.
namli-ademsguide-kahvalti.gif

NAMLI GURME KARAKOY


Büfe ve ya fiks menü değilde neyden ne kadar yiyeceğime ben karar veririmciler için hem rahat hemde ekonomik brunch favorileri Rumelihisarı Kale,Lokma,Emirgan Sütiş ve Çengelköy Çınaraltı.
cengelkoy_cinaralti.jpg

CENGELKOY CINARALTI


Dünya lezzetleri tatmak croissantlarla ağzınızı tatlandırıcak sonrasında hamburgere atlıcağınız cafe brunchları için favoriler ise Emirgan La Boom,Yeniköy Sırçacı14,Moda Munchies Pancakes ve Nişantaşı Hardal.
Munchies__kahvalti.jpg

MODA MUNCHIES&PANCAKES

Yorum Yok

    Cevapla