Menu
Genel

SOSYAL MEDYA’NIN SEVMEDİĞİ KADINLAR

thumbnail_IMG_1203.jpg
Günlük hayatımızı ele geçirmiş olan sosyal medya platformlarını kimi eğlence,kimi iş kimi de kötü amaçları için kullanır oldu.Özellikle fotoğraf paylaşım platformu İnstagram baz alınırsa totalde aktif kadın kullanıcı sayısı erkeklerden daha fazla hatta kadınların takipçi sayılarıda erkeklere göre daha fazla.Sosyal medyanın işimize gücümüze katkısı olduğu kadar prestij kaybettirici hatta kişiyi rezil edebilcek bir gücüde var.
Buna en bariz örnek sosyal medya tarafından en itici seçilen oyuncu Hande Erçel.Kız ne yaptı ki? diye düşünüyorum.Fazla polemiklere girmedi,basınla bir kavgası yok,özel hayatı çalkantılıydı ama bu kriter olamaz pek çok ünlü özel hayatında aynı yollardan geçiyor.Yinede Hande sosyal medya kullanıcı tarafından taşlanmaktan kaçamadı.Ufak bir araştırma yaptım.Takipçileri çileden çıkaran kadın türlerini derledim.
CİCİ KIZLAR
Hande Erçel sanırım bu sınıfa giriyor.Ben fazla iyiyim,fazla tatlıyım,hayat gayem Dünya’da barış! modunda takılıyorsanız takipçinin samimiyetini baştan kaybediyorsunuz.Kimileri daha güleryüzlü ve canayakın,kibar,naif olabilir ama sonuçta hepimiz insanız ve hepimizin kırılma noktaları var.Takipçiler kimi zaman bu kırılma noktalarını görmek istiyor ki karşısındakinin gerçek bir insan olduğunu hissetsin.Ben dört dörtlüğümcüyseniz itici kadınlar arasında yerinizi aldınız demektir.
thumbnail_IMG_1204.jpg
BEN EN ÖNEMLİYİM
Gerçek hayatta elle tutulur hiçbir başarısı olmamasına rağmen sadece instagram üzerinden yarattığı profil ile kendini çok önemli bir bireymiş gibi yansıtmaya çalışanlarda sosyal medyada sınıfta kalanlar arasında.İnsanların ilgisini çekecek hiç bir faaliyeti olmamasına rağmen sahte takipçi ve beğenilerle kendini çok merak edilen bir kişi sınıfına sokmaya çalışma çabası dışarıdan farkedilmiyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz.Profildeki içerik kalitesi ve işlevi ile takipçi-beğeni sayısı örtüşmediği noktada herkes sizin sahte bir dünya yarattığınızı anlıyor.Birde yeni moda ‘yorum satın alma!’.Bu konuda en büyük eleştiriye maruz kalan isim Gülben Ergen.Onuda ufak bir analizle anlamak mümkün.Kendi sayfasında en ufak tatlı sert bir eleştiriye bile rastlamak yerine binlerce sevgi mesajları yağarken kendi sayfası dışında yerden yere vuruluyor.Burada bir mantık hatası olduğunu görmemek mümkün değil.En komiğime gidende yabancı dillerde sahte yorum satın alanlar.Yabancı ülkelere açılmış bir meslek sahibi değilseniz diğer ülkelerde yaşayan Türkler değilde yabancılar kim? neden? senin fotoğrafının altına yorum bıraksınlar.Üzgünüm hanımlar yemiyoruz!!!
NEFRET KUSANLAR
Bu benim fazla çözemediğim bir kategori.Bir örnek vereyim hemen anne-çocuk konsepti üzerine çok takipçili bir hesap.Neden bu kadar takipçiye ulaşmış anlayamasamda hanımefendinin takipçileri ile arasındaki dialoglara göz gezdiriyorum.Aman Allah’ım soru sormayı bırakın iltifat bile etmeye kalksanız ağzınızın payını alıyorsunuz!İnsanlarda yerden yere vurulmaya göz yumarcasına takibe devam ediyor ama bir yandanda anketlerde takip ettikleri kişinin ne kadar itici olduğundan bahsediyor.Kısacası profilinizde yansıttığınız karakterin tam tersi davranışlar sergiliyorsanız sizde sınıfta kaldınız demektir.
TEPETAKLAK EV
thumbnail_IMG_0342.jpg
Aslında geçtiğimiz ay keşfettiğim bir projeydi bu ama sosyal medyada o kadar çok ilgi gördü ve soru aldım ki köşeme taşıyayım dedim.Ters inşa edilmiş bir ev düşünün.Çatısı yerde,içerisinin bütün döşemesi tavana monte edilmiş.(Bütün sırrı bozdum)Buda nedir diyorum?Hemen görevli arkadaş anlatıyor burası tepetaklak ev sadece eğlenceli fotoğraflar çekmek için dizayn edilmiş bir mimari şov diyebiliriz.Çektiğiniz fotoğrafa ters çevirip baktığınızda kendinizi odanın tavanından sarkar gibi görüyorsunuz.İnstagram manyakları için birebir! Girmek ve istediğiniz kadar fotoğraf çekmenin bedeli 20TL.Ama tepetaklak fotoğrafların bazı kuralları var.Fotoğraflardan tavandan sarkar gibi gözükmeniz gerektiğinden yer çekimi yasasını unutmamalısınız.O nedenle kızların saçları muhakkak toplu olmalı ve kıtafetleriniz üzerinize yapışan cinsten olmalı yoksa ters durup bol tişörtünüzün açılmaması pek inandırıcı olmaz.En önemliside mimikler! Tüyoları aldıysanız Tepetaklak Ev’e Maslak 1453 Sitesinde ulaşabilirsiniz.
thumbnail_IMG_0226.jpg

Yorum Yok

    Cevapla