Menu
Genel

AFRİKA MACERASI SERGİSİNİ DÜZYATAN'DAN DİNLEDİM

thumbnail_IMG_1811.jpg

SEN DE TANIK OL

Neslişah Alkoçlar Düzyatan’dan bir mesaj aldım.Çağla,uzun süredir üzerine çalıştığımız Afrika Fotoğraf sergimiz sonunda hayata geçiyor yanımızda olmanı isterim.Neslişah çocukluk arkadaşım,eşi Engin Altan Düzyatan ise çok sevgili eniştem olur tabi.Özellikle Engin Altan’ın bu Afrika Fotoğraf Sergisi’ne ne kadar heyecanlı olduğunu biliyordum ve detaylari öğrendim.

A’dan Z’ye “BİR AFRİKA MACERASI FOTOĞRAF SERGİSİ”

Vahşi doğa fotoğrafları çekmeyi seviyor Altan. 4-5 sene önce deneyimlemiş Kenya-Tanzanya’da vahşi doğa fotoğrafları çekmeyi ve bu süreçte Afrika’da yaşanan acı gerçekle yüzleşmiş. Afrikalı çocuklar 5-6 yaşına gelmeden temiz su bulamadıkları için kirli suyun sebep olduğu hastalıklardan dolayı ölüyorlarmış.Temiz,kirli farketmez bir su birikintisi bulabilmek için ellerinde bir kap kilometrelerce yürüyormuş bu insanlar. Orada öğrendiği gerçekler ve edindiği tecrübeler ile demiş ki ben buna seyirci kalamam. Düşünmüş,taşınmış tabiki tek başına koskoca bir kıtaya su taşıyamaz ama “elini taşın altına koymaya karar vermiş” ve “yapabilceğimin en iyisini yapacağım bu yardıma muhtaç çocuklar için”. demiş. Ve bir süre önce ekibiyle beraber tekrar Kenya’nın yolunu tutmuş. Masai Mara’da geçen 12 günlük bir maceraya dayanıyor bu serginin öyküsü.Şu western fimlerinde izlediğimiz türden bir macera.12 günlük bir safari…

BÜYÜK GÖÇ’E ŞAHİT OLMAK

thumbnail_IMG_1810.jpg
Öyle lüks otellerde kalıp 2 zürafa beslemeli safariler değil bunlar,ciddi bir emek ve azim ile olacak işler bu belgesel ve doğa fotoğrafçılığı.Güneşin ilk doğduğu saatlerden battığı saatlere kadar hayvanları incelemek ve onların en doğal karelerini ölümsüzleştirmek.”Ben çok şanslıydım”diyor “çünkü göç etmekte olan vahşi hayvanlara birebir gözlerimle şahit oldum”.Hayvanların dereleri aşarak gerçekleştirdiği “Cross” fotoğrafları anlatılmaz yaşanır diyor.Bu fotoğraflama öyküsünü anlatırken Engin Altan,hissediyorum ki bu deneyimiyle hem kendini kaybetmiş hem kendini bulmuş.Öyle farklı hisler yaşamış yani.Eşi Neslişah tüm süreçte yanında olmak istesede evde minik bir bebekleri var.Bu nedenle eşine destek olmak amaçlı Neslişah burdan atlıyor ve sadece bir günlük bir süpriz yapıyor.Neslişah’ın bu hareketi hiç şüphesiz motivasyonu daha da arttırmıştır.
 

SIRA BİZDE…

thumbnail_IMG_1808.jpg
Tüm bu çalışmaların amacı Afrika’da su kuyuları açmak. Altan’da bu Afrika Macerası’n da ölümsüzleştirdiği 50’ye yakın kareyi 17 Kasım’da Zorlu Center “Sky Lounge’da ilk olarak kapalı bir davet ile kendi çevresine sunuyor.Eşi Neslişah Alkoçlar Düzyatan adeta serginin ev sahipliğini üstlenmiş ve konuklarla birebir iletişimde.18 Kasım’da ise sergi kapılarını sadece bir gün halka açıyor.Satılan fotoğrafların geliri ile de Afrika’da su kuyuları açtırılacak ve bunda ufak da olsa payımız olursa ne mutlu bize… Emeğine sağlık Altan!

Yorum Yok

    Cevapla