Menu
Genel

Londra'dan Bildiriyorum

having-started-as-a-small-tea-shop-over-150-years-ago-harrods-today.jpg
Bu hafta yazımı Londra’dan yazıyorum .Kutlu doğum haftam dolayısı ile bazı yabancı arkadaşlarım ve orada yaşayan Türk arkadaşlarımla da ufak bir kutlama yapabilmek adına Londra’ya geldim.
Deyim yerinde ise Londra bildiğiniz gibi size aktaracağım büyük değişiklikler yok.Yine İngilizden çok Arap Rus hatta Türk görüyorsunuz. Ünlü alışveriş merkezleri Harrods Selfridge ve Harvey Nichols sanki bedava mal dağıtılırcasına insan yığını.Yeme içme sektörüne değinecek olursam yine fazla bir gelişim ve değişimden söz edemiyorum.Senelerdir Londra’nın meşhur restoranları Cipriani Novikov Buddha Bar Mr Chow,Hakkasan ve onlara sonradan eklenen Sexy Fish,Zuma,Sumosan Twiga,Park Chinois.Bu restoranları da bir önceki Londra gezilerimde anlatmıştım www.caglagursoy.com’dan okuyabilirsiniz.Tek gelişim gösteren bölge Soho,yazımın ilerleyen satırlarında Soho’da neler oluyor yazıyor olacağım.

Maymun Evi

18119500_10154704975754091_2362587167693448604_n.jpg
Şu an en trend mekanlardan biri Doğuş grubu bünyesinde ki Zuma.Zuma’yı görünce gözlerim hemen Nusr-et’i aradı ve öğrendim ki İstanbul,Dubai,Abu Dhabi,New York’tan sonra Türk kasabımız demiri Londra’ya atıyormuş.Hadi Hayırlısı… Gelelim şehrin yeni ve hip restoran-barı Monkey House’a yani Maymun Evi. Değişik atmosferi ve dekorasyonunun yanı sıra lezzetli yemek ve hareketli müzik tarzı ile Monkey House doğumgünü kutlamak için en keyifli şeçimdi.Restoran,bir bodrum katta karanlık bir kafesi anımsatar cinsten dekore edilmiş.Amaç misafirleri Maymun Kafesinde hissettirmek ve eğlenceye eğlence katmak.
thumbnail_IMG_7027
 
Masalarda mini maymun figürleri ile süslenmiş,kimi müşteriler bu mini maymunlardan koleksiyon bile yapıyormuş.Gecenin ilerleyen saatlerinde müziğin ritmi hızlandı ve biranda mekanı alev aldı.Müziğin sesi yükseldikçe alevler yükseliyordu.Mekanın tam göbeğinde konumlanmış DJ kabini geceyi hareketlendirmek adına garsonlar tarafından aleve veriliyor ve size kafes içinde alevlerle sıkışmış maymunlar gibi hissettiriyorlar.Bu şovlar arasında bende pastamı üfleyerek yeni yaşıma bu eğlenceli mekanda adım attım.

Soho’da Neler Oluyor?

18221831_10154714332329091_2961610963915068523_n.jpg
Soho,İstanbul’umuzun Taksimi diyebileceğim bir bölge.Hep kalabalık,hep hareketli ve genelde marjinal kesimin eğlenmek için tercih ettikleri bir yer.Bu seferki Londra gezimde bambaşka bir Soho beni karşıladı.Hala uçuk kaçık bir ruhu var tabi buranın fakat özellikle Soho House,Groucho,Blacks tarzı yüksek üyelik meblağlarına sahip ve üyeleri dışında misafir kabul etmeyen lüks keyif klüpleri sayesinde bölgeye elit kısım girmeye başlamış ve bölgenin piyasası artmış.Son ziyaret ettiğim Soho’nun salaş dükkanları gitmiş yerini ünlü sanatçılar ve tasarımcıların mağazaları almış.Punkçılar ve rokçılar ile yine sıklıkla karşılaşıyorsunuz ama elinde starbucks kahve fincanı laptopu kemik çerçeveli gözlükleri Hipster dediğimiz karakterler bölgede artmış.Bu arada tüm dünyada ilk defa bir gitar solo şov gösterisine ev sahipliği yapan Starbucks ile Soho’da karşılaştım.Şimdi şayet yolunuz bu bölgeye düşerse neler yemelisiniz neler içmelisiniz neler deneyimlemelisiniz size ufak bir rehber hazırladım.

Çağla’nın Soho Rehberi

Yauatcha: Bölgenin klasikleşmiş en şık Çin lokantalarından buraya gidip denemeniz gereken menü favorisi “Dim-Sum”lar.
image.jpg
Duck & Rice: Dekorasyonu dev bir teneke fıçıya girdiğinizi hissettiriyor.Adından da anlayacağınız üzere ördek ve pilavı meşhur buranın fakat size önereceğim buranın enfes Bun’ları.Son dönemin trend yiyeceği olan bu Çin ekmeğiyle yapılan sandviç-burgerler burada bir başka.
londonresduck-and-rice01.jpg
Bao: Çin burgeri “Bun”dan konu açılmışken ne kadar lezzetli Bunlar yapıyor olursanız olun bölgede hiçbir yer Bao’nun popülaritesini sollayamıyor.Özellikle öğlenleri kapı önünde oluşan çılgın kuyruklarda bunun en büyük göstergesi.
BAO1_3327057b.jpg
Bar Rafinera: Soho’nun ispanyolu.İspanyol mutfağının vazgeçilmezi tapasları meşhur.Gidenler diyor ki İspanya’da bile bu kadar lezzetli tapas yiyemezsiniz.Aslında burası bir restoran zinciri ama Soho şubesi en trendi.Adının bar olmasıda mekanda masada değil barda yemek yenmesi.
tapas.jpg
Bob Bob Richard: Bölgenin en lüks İngiliz restoranı.Turistik olarak Soho’ya gelenler muhakkak günler öncesinden buraya rezervasyon yaptırıyor.Gelin görün ki içerisi pekte beklentiyi karşılayacak atmosferde değil.Burayı popüler yapan ise sosyal medya.Masaların yanında bulunan bir düğme ve “Şampanya için düğmeye basın” ibaresi sosyal medyada çılgınca yayıldı ve mekanın ününe ün kattı.
bob-bob-ricard-soho-russian-posh-restaurant-press-for-champagne-button.jpg
Med Bar:Listemin has be has Türk’ü! Soho bölgesinin pazar alanları pek meşhur.Manavı,kasabı,ev yemekçisi,dürümcüsü burada pazar masaları açıyor.Soho bölgesinde çalışanlar ise öğle yemeklerinde bu pazar sayesinde tüm Dünya Mutfağı’na ulaşma şansını yakalıyor.Pazar’a girdiğinizde önünde çılgın bir kuyruk olan ve bangır bangır Demet Akalın çalan bir büfe hemen dikkat çekiyor.Burası,döner,dürüm,gözlemeler yani Türk Mutfağı ile Soho halkını mest eden Türk Büfemiz Med Bar.
thumbnail_IMG_7249.jpg

Yorum Yok

    Cevapla