Menu
Genel

BAHARA HAZIRLAN

meyve_suyunun_etiketini_okuyun_h1044.jpg
Oh sonunda kışın kasveti üzerimizden kalkıyor gibi.Güneşli günler henüz bizi kucaklamasa da ara sıra göz kırpıyor.Güneşi gördüğümüz an kalbimiz ısınır ama birde hafif bir bahar telaşı sarar insanı.Spor salonları dolup taşar,dietisyen randevuları artar,alışveriş merkezlerinde uzun kuyruklar olur.Gelin beraber nasıl bahara hazırlanmalı öğrenelim.

ÖDEMDEN KURTUL

thumbnail_image1-4.jpg
Kışın bir miskinlik çöker insana.Hareketlerimiz,yürüyüşlerimiz azalır bide aksi gibi iştahımız açılır.Zaten fazla kilolarla savaşmak yetmezmiş gibi birde mevsim geçişlerinde vucut ödem yapar ve şişkinlik hissinden yakınıp dururuz.Bu tatsız dönem içerisindeyken yaşam koçu,beslenme ve detoks uzmanı Dilşat Erdil ile tanıştım ve deyim yerindeyse Dilşat hızır acil gibi tüm sorunlarıma yetişti.Ödem atmak ve fazla kilolardan kurtulmak o kadarda korkulduğu gibi zor bir süreç değilmiş.Dilşat’dan aldığım bir kaç tüyoyu sizinle paylaşayım.
Her sabah…
-Bir bardak suya 1 limon,1 tutam pembe himalaya tuzu,rende zencefil,1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyin ve bu sabah rutininiz olsun.
-Özellikle karın bölgesinde şişkinlik ve yağlanma hissediyorsanız sabahları bir çay kaşığı acı biber salçasıda birebir.
-Herhangi bir sağlık probleminiz yok ise haftada bir gün yarım oruç yaın.Nedir bu yarım oruç? Dilşat’dan öğrendiğim kadarıyla akşamüstü 5 itibari ile ertesi gün öğleden sonra 1’e kadar mideyi boş bırakarak sindirim sisteminiz ve metabolizma hızınıza destek olabilirsiniz.

BAHAR YORGUNLUĞUNA KARŞI

715d36_52dd0d5c12d1425da7f967ab5b7f0d98~mv2_d_1920_1280_s_2.jpg
Baharın getirdiği en büyük rahatsızlıklardan biride beraberinde getirdiği yorgunluk,halsizlik hissi.Bunun için yapabilceğiniz için bazı şeyler var tabiki.En önemlisi enerji veren besinler tüketmek.
-Güne yumurta ile başlamak ve gün içinde protein ve yeşil fasulye tüketmek vucuda enerji veriyor.
-Halsizlik yapan bir başka etken ise sindirim sisteminin yavaşlaması bunun içinde en etkili çözüm probiotik takviyesi ve ya yoğurt yemek.
-Meyvelerin bir çoğu vitamin ve enerji deposu.Bunlardan en etkilisi yeşil elma hatta sabah kahvesi yerine yeşil elma yerseniz kendinizi çok daha zinde ve enerjik hissedeceksiniz.Bir başka enerji deposu meyve ise muz.Muzun üzerine birazda bal katarsanız sizi tutabilene aşk olsun.
-Günde 2 litreye yakın su tüketmek yaz,kış yani 4 mevsim yapmamız gerekenlerden.Su tüketimi yanında özellikle metabolizma hızlandırmada etkili olduğu bilinen yeşil çay,vücuda enerji verme konusunda da çok etkili.

CİLDİNİ IŞILDAT

fft99_mf3284043.Jpeg
Kabul edin kışın kendinizi ve cildinizi ihmal ettiniz.Bahar kendinizi ve cildinizi şımartmak için güzel bir bahane olabilir.Vucudunuza toz şeker ile peeling yaptıktan sonra iyice keseleyin ve üzerine nem koruyucu bebe yağlarından uygulayarak bebek gibi bir tenle baharı karşılayın.Yüzünüz için ise kahve telvesi ile peeling yaptıktandan sonra gül suyu ile açılan gözenekleri sıkışlaştırın.En doğal ve cildi besleyici gıda maddesi ise bal.3 çorba kaşığı balı 15 dakika cildinizde bekletin ve ılık su ile nemlendirdiğiniz pamuk ile temizleyin.Aman dikkat arınan cilt lekelenmeye çok açıktır bu nedenle güneş koruması uygulamadan dışarı çıkmayın.

DOLABINI RENKLENDİR

renkli-bayan-giyim-kombinasyonlar-2014.jpg
Kasvetli kış günlerinin geride kalmasıyla hızlanan kalp atışlarımız bizi daha cıvıl cıvıl giyinmeye teşvik eder.Koyu kış tonlarından kurtulmak ve kaban,kazakların yerini trikolar ve kot ceketlerin almasıda bize motivasyon olur.Bu bahar tam adının hakkını verir cinsten tasarımlarla dolu.Sezonun favori renkleri pembe,kırmızı,turuncu.Annelerimizin gençliğinde giydiği basmalar geri dönüyor ve modern kot ceketlerle kombinleniyor.Sezonun dekoltesi ise omuzlar.İster kot pantalon,ister ispanyol paça kumaş bir pantalon isterseniz ise diz altı ve ya uzun bir etek tercih edin üzerinize giydiğiniz bluzunuzun omzunu düşürün.Hem salaş hemde şık tam baharlık bir kombin yapabilirsiniz.
thumbnail_image1-3.jpg
 

Yorum Yok

    Cevapla