Menu
Genel

ŞUBAT BAŞI GÜNDEM BAŞLIKLARIMIZ

thumbnail_image1.jpg

INSTAGRAM CANLI YAYIN

Birkaç ay önce takip ettiğim teknoloji bloglarından edindiğim bilgilerle İnstagram uygulamasının canlı yayın özelliğini eklemek için kolları sıvadığını herkesten önce yazmıştım ve gün geldi çattı.
Herkes oturduğu yerden kendi ‘Talk Show’unu yapmaya başladı.Canlı yayın özelliği büyük bir çoğunlukla olumlu tepkiler aldı.Hem eğlenceli hemde insanın kendini takipçilerine daha iyi ifade edebileceği bir mecra oldu.

ELEŞTRİLERE GELECEK OLURSAM

instagram_header.jpg
-Pek çok köşe yazarının da dile getirdiği gibi ‘Canlı Yayın’ burası gaf yapmayı affetmez.Laf ağızdan bir kere çıkar ve anında kayıtlara geçer.Daha ilk günden özellikle ünlü isimlerin yaptığı canlı yayın gafları magazin sayfalarınına taşındı.
-Maskeler düştü.Özellikle bol filtreli ve fotoşoplu resim paylaşan kızlarımızın bir heves açtıkları canlı yayınlar ile maskesiz halleri ortaya çıktı ve eleştiri oklarına maruz kaldılar.
-Herkes kendini ünlü zannetmeye başladı.Arkadaşlar canlı yayında size ‘Sadece kendi takipçilerinize’ konuşma şansının verilmesi her konuda bilirkişi kesilip maval okumanıza hak vermez.Buda kulağınıza küpe olsun derim.
-Sahte takipçili hesaplar ortaya döküldü.1milyon takipçili ünlülerimizin 1000 kişiyi geçmeyen canlı yayınları ister istemez uyur durumdaki yumurta kafa hesaplardan oluşan takipçi sayısının aldatma olduğunun göstergesi oldu.
-Canlı yayınlardan deneyimlediğim en önemli yorumum ise takipçiler ya fazla sevgi dolu yada nefret kusuyor.Bir şöyle aklı başında yayını yorumlayan yok.Ya canlı yayın yapan kişiye ‘Şöyle güzelsiniz böyle hayranım size’ mesajları ve ya ‘Iyyy ne kadar çirkinsin,burnun yamuk,gözlerin şaşı’ tarzı kin kusmalar.Arkadaşlar, hiç tanımadığınız insanlara olan hayranlığınızın mantığını anlayamadığım gibi nefret etmenizi ve bu denli çirkin yorumlamanızı hiç mi hiç anlayamıyorum.

ETİLER ŞAMDAN VESVESESİ

Unknown.jpeg
Gece hayatı müdavimleri ve eğlence severlerin çok yakından bildiği bir mekandır ‘Şamdan Gece Klubü’.Kaç jenerasyonu eğlendirmiştir kim bilir.Senelerdir aynı işletmeci ve çalışanlar,aynı müzik tarzı ve ambiyansı koruyarak hiç eskimeden eğlence dünyasının demirbaşlarındandır.Hafta başı Şamdan’ın işletme sahibi Mehmet Tuna’nın gastronomist kızı Melda Tuna bize ufak bir davet verdi.Ara ara yazılarımda ayda bir toplanan içerisinde Merve Boluğur,Neslişah Alkoçlar gibi sizinde tanıdığınız isimlerin de olduğu bir ‘Altın Günü’ grubum var.Bu ayki toplantımızın ev sahibesi Melda Tuna idi.

ŞAMDAN’DA AKŞAMÜSTÜ FONDÜSÜ

 
16388143_10154434128374091_5917803669096782428_n.jpg
Altın günü grubu toplandık ve Melda Tuna’nın kendi elleriyle hazırladığı et fondülere gömüldük.Geceleri ziyaret etmeye alışkın olduğumuz mekanda akşam üzeri toplanmak bir hayli garip gelmişti.Aramızda Şamdan’ın şık atmosferinden bahsederken Melda’nın bu konuda keyfinin kaçık olduğunu farkettim ve sordum.Meğerse Şamdan’ın mal sahibi Seda Sayan ve işletme sahibi babası Mehmet Tuna arasında mekan ile ilgili bir anlaşmazlık söz konusuymuş.Umarım bu anlaşmazlık en kısa sürede iki tarafın lehine olacak şekilde çözülür ve senelerin işletmesi Şamdan kaldığı yerden eğlence severleri ağarlamaya devam eder.

SOSYAL MEDYADAN AĞIMA TAKILANLAR

-Aleyna Tilki ve Aziz Kiraz,Acun Ilıcalı’nın sunduğu iki ayrı yetenek yarışmasının bize kazandırdığı iki başarılı genç ses.Aleyna’yı Yetenek Sizsiniz Türkiye,Aziz’i ise O Ses Türkiye’den tanıdık.Bu ikili bir araya gelerek öyle bir şarkı seslendirmiş ki dinleyince hayran kaldım.Ebru Gündeş’in yorumladığı ‘Gönlümün Efendisi’ şarkısını düetleyen ikilinin performansı bu hafta sosyal medyada bol bol paylaşıldı.
thumbnail_image1-2.jpg
-Megastarımız Tarkan’ın bir hayranıyla dünya evine girmesi çokça konuşuldu.Biz türk milleti böyle türk filmivari aşk hikayelerine bayılırız.Sosyal medyada bu hafta konuşulan bir başka ünlü-hayran aşk hikayesi ise Real Madridli ünlü futbolcu Alvaro Morata’nın kendisinden imza isterken tanıştığı hayranı Alice Campello ile nişanlanmasıydı.Fenomenlerin şu yorumu ise beni çok güldürdü;’Kızda ki azme bak formayla başlamış nikaha kadar götürmüş imzayı’
thumbnail_image1-1.jpg

Yorum Yok

    Cevapla