Menu
Genel

DUBAİ’DE KIŞA KISA BİR MOLA

16195825_10154412564769091_1367046701539235835_n.jpg
Geçtiğimiz haftayı Dubai’de geçirdim.Başlıktanda anlayacağınız üzere tatil lokasyonu olarak kışa kısa bir mola verme adına güneşin hakim olduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin incisi Dubai’yi seçtim.Oraları gezip görmüşken sizinde içinizi ısıtacak bir yazı konusu olacağını düşündüm.

TURİSTİK DUBAİ

16265779_10154415673419091_9094486195176504585_n.jpg

dubai miracle garden


Eğlence,turizm sektörlerinde çalıştığımdan ve trendler üzerine yazılar yazdığımdan dolayı seyahatlerimde gezdiğim şehirin turistik alanlarından çok yeniliklerini ve modern yapılarını daha iyi incelemek adına daha fazla zaman ayırırım.Dubai zaten çok yeni bir bölge,tarihten çok binalar şehrin kalbini oluşturuyor.Dubai’ye ayak bastığımızda otelimize geçmeden önce bir Türk restoranında kahvaltı etmek istedik.Biz Türklerinde garip bir özelliğidir bu.Farklı ülke,insan,kültürler tanımak için nereye seyahat etsek soluğu yine Türklerin ve Türk yemeklerinin yanında alırız.Bizde bal-kaymaklı,beyaz peynir-zeytinli yanında demli çayımız Türk kahvaltımızla başladık seyahatimize.Turistik alanlar zaten belli Dünya’nın en uzun binası 163 katlı Burj Khalifa’ya tırmandık,Sheik Mohammed’in dillere destan sarayını gördük tabi sadece bahçesini gezebiliyorsunuz sarayın kapısında yaklaşanları engellemek için polisler bekliyor.Daha sonradan yapılan palmiye şeklindeki adayı gördük.Onun dışında zaten şehirdeki tüm yapılar görsel şölen ama İstanbul’umuzda ki gibi buram buram tarih kokan yapılar arıyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız.

YAYA YAŞAMI YOK

thumbnail_image1.jpg

col safarisi


Şehirde yürüyerek biyerden biyere gideyim gibi bir mantalite yok bunun nedeni yazları 50 derecelere varan hava yürümeye olanak vermiyor.Bu nedenle şehrin tüm düzeni araç trafiğine uygun kurulmuş.Seyahatinizin yarısı arabalarda geçiyor ama bölgeler birbirine çok ta uzak değil.Araçlarla yapılan en keyifli aktivite ise Dubai’ye turistik gidenlerin olmazsa olmazı safari gezileri.Otelden dev jipler ile alınıyorsunuz ve 45dklık mesafedeki çöle varıyorsunuz ve başlasın eğlence.İster hızlı ister daha sakin bir araba tercih ediyorsunuz ve kumlar içinde ‘off road’ gezisi yapıyorsunuz.Sazlı sözlü zenneli,ateş şovlu bir akşam yemeği ile safariyi sonlandırıyorsunuz.

LOKAL DUBAİ

thumbnail_image1-1.jpg

Bagatelle Dubai


Gelelim benim ilgimi çeken bölüme.Orada yaşayan insanlar neler yapıyor? Nasıl sosyalleşiyor? En çok ne yeniyor ne içiliyor? Alkol kullanıyorlar mı? Ne giyiyorlar? Genç popülasyon fazla mı? İstanbul’u aratmayacak modernlikte bir müslüman şehir burası.Gündüzleri birbirinden şık plajlarda ve ya otel havuzlarında geçiriyorlar tatil günlerini.Akşamüstü ise plaj partileri başlıyor ve gençler Blue Marlin,Nikki Beach gibi popüler mekanların yolunu tutuyor.Tabi şuan kış ayları deniz ve havuz için elverişli yaz aylarında klimalı alışveriş merkezlerinden başka sosyalleşme alanında bulunmak mümkün değil.

MODERN YAŞAM

16105886_10154405763024091_8136724180491951166_n.jpg

Madinah


Dünya’nın en popüler restoran ve gece klübu zincirleri burada toplanmış adeta.Cipriani,La Petite Maison,Bagatelle,Toy Room,Provocateur bunlardan bazıları.Bu mekanların hepsi otellerin içerisinde ve bu sayede alkol satışı yapabilyorlar.Oteller dışında şehirde lisanslı kişiler dışında alkol satışı yasak.Otel dışında elinizde alkollü bir içecekle yakalandığınız taktirde ciddi cezalara maruz kalabilirsiniz.Giyim konusunda ise çok daha modern ve serbest bir durum söz konusu.Kapanmış kadın-erkekler,mini etekli dekolteli kadınlar ve kot tişörtlü,takım elbiseli erkekler ile aynı mekanda eğleniyor.İşin güzel tarafı kimsede dönüp birbirine yargılayıcı bakışlar atmıyor.

ŞEHRİN EN POPÜLERİ ‘NUSRET’

thumbnail_image1-2.jpg
Dubai’de farklı ülkelerden oraya yerleşmiş bir arkadaş grubum var.Rus,arap,fransız karışık bir grup.Şehire geldiğimde beni gezdirmek için kolları sıvadılar ve görmem gereken en güzel mekanlara götürdüler.Hepsinin ortak fikri ise şehrin en popüler ve lezzetli restoranının bizim has be has Türk kasabımız NUSRET olduğuydu.Four Seasons Otel içerisindeki Nusret okadar şık ve lüks dekore edilmişki gurur duymamak mümkün değil.Tabi burada günlük hayatımda Nusret’e istediğim zaman gidebileceğim için orada yemek yemedik ama merakımdan gezdim ve bayıldım.Bu arada Nusret aynı zamanda Dubai gibi pahalı bir şehirin en yüksek fiyatlara sahip olan restoranıymış buna rağmen bu denli popüler ve talebin bol olması harika.
 

Yorum Yok

    Cevapla