Menu
Genel

BOĞAZIN KRALİÇESİ ‘REİNA’

1_slide3_769.jpg
Daha reşit değildim.Benden büyük kuzenlerim ‘Reina’ diye bir mekandan bahsediyorlardı.Boğaza karşı bir gece klübu.1000lerce misafiri ağarlama kapasitesi olan akşam yemeği ile başlayıp sabahın ilk saatlerine kadar misafirleri eğlencenin doruklarına taşıyan şaaşalı bir mekan tasvir edilirdi.Daha görmeden Reina’nın hayallerini kurmuştum anlatılanlardan.
Anne ve babama sıkça baskı kurmuşumdur beni şu ünlü Reina’ya götürün diye.Aradan seneler geçti reşit oldum ve boğazın kraliçesi Reina ile tanıştım.O zamanlar ses sıkıntısı yok mekan ses perdeleri ile çevrili değil boğaz ve köprü apaçık önümüzde.Birbirinden kaliteli restoranlar birbirinden şık insanları ağarlıyor.İçerisi turist dolu.Her ırktan,her renkten insanlar birarada eğleniyor.İstanbul mu burası gerçekten? diye düşündüğümü hatırlıyorum.Evet burası İstanbul! Doğa güzelliklerinin eğlence ile buluştuğu 2 kıtayı kucaklamış demokrasinin başkenti.

ANILARIMIZ VARDI

13124692_10153699911854091_850818020574648303_n.jpeg
Daha sonralarda annem ve babamın evlilik yıldönümünü kutladığımız,sevgilimle ilk başbaşa yemeğimi yediğim,arkadaşlarımın doğumgünlerini kutladığımız,bir turizmci olarak yurtdışından gelen tüm misafirlerimizi güzel şehrimizi ve boğazı göstermek için götürdüğümüz,ev sahipliği yaptığım pek çok organizasyonumu gerçekleştirdiğim yani özetlemek gerekirse bir değil binlerce hatıra ve güzel günüme ev sahipliği yapmış yerdir REİNA.Yurtdışı tatillerimde tanıştığım yabancıların da İstanbulluyum dediğimde ilk sorduğu,hepsinin kulak aşinalığı olduğu mekan.İstanbul’un ve boğazın en güzel temsilcisidir Reina.
 
Dünya’nın sayılı gece klüplerinden olan,kurumsal çalışan bir işletme olmasına rağmen,işletme başında ki Ali Ünal’ın samimi ev sahipliği,Ali Ağabey’in eşi arkadaşım Ayşegül Ünal’ın tüm misafirlere karşı zarif tutumu,işletme çalışanları Muhammed ve Sabri’nin arı gibi çalışkanlıkları,DJler Ufuk ve Apo’nun keyiflği müziği yani yarattıkları aile ortamını ayrı bir sevdik biz eğlence severler.

GÖZÜ YAŞLI YILBAŞI

thumbnail_FullSizeRender-1.jpg
Son 3 haftadır yazılarıma 2017’yi ne kadar umutla beklediğimizi yazarak başlıyorum.Bu muydu biz Türk milletinin hakketiği yeni yıl hediyesi.Yılbaşı gecesi çalışıyordum,kendi organizasyonumun başında dışarıdaydım.2017’nin ilk saatlerinde ailemin yeni yılını kutlamak için telefonumu elime aldığımda panikten helak olmuş aile mesajlarımla karşılaştım.Tebrikleşeceğimiz yerde çocuğum dışarıda iyi mi hayatta mı diye meraktan perişan olan bir annem vardı telefonun ucunda.Birde çocuğuna ulaşamayan ve ölüm haberini alan anneler var bu hikayenin sonunda.İstanbul’un en iyi en güvenlikli gece klubünde bile hayati tehlike taşıyoruz burada suçlu ve ya tedbirsiz birileri varmı bizim tarafımızda bilemiyorum var ise şayet acilen devletimiz müdahale edecektir diye düşünüyorum.

YILMAYACAĞIZ

thumbnail_FullSizeRender.jpg
Biliyorum artık evimizden dışarı adım atarken 2 kere düşünüyoruz.Özellikle günlük hayatımızın hep içinde olan AVM’ler,kafeler,restoranlar adeta kırmızı alan.Terörün amacıda bu değil mi? En işlek caddelere atılan bombalar,en ünlü gece klübüne yapılan silahlı saldırının amacı turizm,ekonomi ve sosyal hayatımızı bitirmek değil mi? Salı günü TURYİD önderliğinde binlerce kişi Kuruçeşme’de toplanarak Reina’ya yürüyüş yaptı ve birlik,beraberliğimizi göstermek adına güçlü adımlar,sloganlar atıldı.Zor,korkuyoruz,keyif yapacak ne ruh halimiz ne de enerjimiz var ama devletimizin güvencesinide arkamıza alarak ‘YILMAYACAĞIZ’.Bizi eve kapamalarına izin vermeyeceğiz.Birlik olmanın en önemli olduğu günleri yaşıyoruz.Biz Türk’üz bizi parçalamak yürek ister!

Yorum Yok

    Cevapla