Menu
Genel

YE,İÇ,GÜL,EĞLEN DOSTLAR !

thumbnail_image1-2.jpg
Hareketli yaz günlerinin geride kalmasIyla sonbahar aylarInda eğlence sektörü bir nebzede olsa sakinleşip inzivaya çekilir.Şimdi soğuk kış günleri geldi çattı ve İstanbul gece hayatı eski hareketine geri dönmeye başladı.Bu hareketlenmede en çok meyhane kültürünü canlandırdı.
Bol yemeli içmeli fasıllı bu mekanlar biz türklerin en keyif aldığı ve rağbet gösterdiği eğlence durakları.Gelin Istanbul’un en popüler meyhanelerinden bazılarına göz atalım.
Levendiz Arnavutköy Meyhanesi: Uzun seneler Kuruceşme’de konumlanan Levendiz Meyhanesi yeni yeri Arnavutköy’de de aynı popülaritesini koruyor.Deniz ürünleri ağarlıklı lezzetli menüsüne Saide Guliyeva ve muhteşem orkestrası eşlik ediyor.Özellikle kalabalık grup eğlenceleri için favori mekanlardan.
levendizmeyhanesi.jpg
Vitrin Meyhane:Fancy grup’un göz bebeklerinden Vitrin Meyhane haftanın her günü açık olan sayılı mekanlardan.Fasıl ve DJ performaslarına kıvrak oryantal şovları geceye hareket katıyor.
VITRINMEYHANE4990__3_525-277.jpg
Kalamata:Akaretler’in klasikleşmiş mekanlarından Kalamata,lezzetli mezeleri kadar eğlencesi ile de iddalı.Her salı günü özel bir fiyat uygulaması ile misafirlerine fırsat günü sunuyor.Kosta ve Tuba ikilisinin sahnede olduğu gecelerde ise yunan ezgilerinin ritmine kapılabilirsiniz.
Kalamata-Meyhane1.jpg
Nişantaş Meyhanesi:Nişantaşı’nın renkli atmosferinde keyifli gecelere imza atan bir başka mekanda Nişantaş Meyhanesi.Türk-yunan mezelerinden seçmelerle hazırlanmış menüsünü canlı müzik eşliğinde keşfedebilirsiniz.Tarihi İstanbul sokaklarının sıcak havasını hissedeceğiniz bir mekan.
slider1.png
Berdush Meyhane:Etiler’de butik ve sazlı sözlü bir eğlence arıyorsanız fazla aramayın Berdus Meyhane tam size göre.Türk mutfağından seçme lezzetlerle hazırlanan menü ve fasıl-oryantal keyfi.Özellikle iş toplantıları,doğumgünleri,kına organizasyonları gibi özel günlerde tercih edilebilir bir mekan.
BerdushMeyhane8912__5_525-277.jpg

AH MAZI…

thumbnail_image1.jpg
 
Meyhanelerden konu açılmışken yine eğlencenin kalbinin attığı meyhane havasında bir kabare mekanından bahsedeyim.Etiler’in en yenisi ‘Ah Mazi by My Cabaret’.Mekanın başında sektörün tecrübeli isimleri Ergun Yıldız ve Sarp Yaman var.Mekan yüzü ise eğlenceli ve çılgın karakteriyle tanıdığımız Neslihan Yargıcı.Bu 3 isim bir araya gelirde ortaya kötü bir sonuç çıkar mı hiç! Geçen haftasonu ziyaret etme fırsatı bulduğum mekan benden de tam not aldı.Fasıl ekibiyle başlayan gece kabare sahne şovlarıyla devam ediyor.Madame Coco tiplemesinin sahneden tüm misafirlerle ilgilenmesi ve Tina Turner’a ikizi kadar benzeyen şovmenin harika dans şovu geceden aklımda kalanlar.Menüde favorim ise beğendi yatağında gelen girit köfte oldu.

thumbnail_image1-3.jpg

Ergun Yildiz,Neslihan Yargici,Sarp Yaman


 

AVM İÇİNDE MARDİN SOFRASI

thumbnail_image1-1.jpg
Geçen günlerde Zorlu AVM’de arkadaşlarımla sinemadan çıktık ve lezzetli italyan mutfağına gömülmek için Eataly’nin yolunu tuttuk.Pizza bölümüne doğru yol almışken gözümüze farklı bir dekorasyon çarptı.Bir baktım ki o modern Eataly ambiansı içinde bildiğiniz Mardin usulü sofralar.Bu da nedir diye yakınlaşınca her çeşit yöresel Mardin lezzetlerinin yer aldığı menüyü gördüm.Mardin’in meşhur Cercis Murat Konağı 31 Aralık tarihine kadar Eataly’nin misafiri olmuş.Tebbel,fette,muammara,bulgur köftesi gibi farklı bir çok mardin mezesinin yayık ayranıyla beraber tatdık ve çokta keyif aldık.Bu lezzetleri denerken aynı zamanda özel workshop günlerinde Ebru Baybara Demir’den bu lezzetlerin yapımını öğrenebilirsiniz.

Yorum Yok

    Cevapla