Menu
Genel

SARI TAKSİ KULLANMA KILAVUZU

s3.jpg
Bu hafta etrafımda sıkça sarı taksiler,korsan taksiler ve yeni transfer uygulamaları ile ilgili konuşulduğunu farkettim.Şikayetler hep aynı memnuniyetler de…Bu bir tesadüf değildir diye düşünerek bu hafta bu konuya yer vermek istedim.Gelelim sarı taksiler hakkında en çok konuşulanlardan feyz alarak hazırladığım ‘Sarı Taksi Kullanma Kılavuzu’na.
1-Taksiye bineceğiniz saat önemli.İş-çıkış saatlerinde taksiye binemezsiniz malum trafiğin en sıkışık olduğu saatler ve şöför bey tarafından uyarılırsınız ‘Ablam valla çok trafik var,araçlar kıpırdamıyor şuan yolcu almıyorum.’ Kaderinize boyun eğerek toplu taşıma araçlarına yönelirsiniz.Araç devir saatlerinde de binemezsiniz.’Abla aracı teslim edicem yolcu almıyorum.’ lafını duyduğunuz anda oradan sessizce uzaklaşın.
2-Sizin gideceğiniz yer değil onun götürmek istediği yere gitmelisiniz.Taksiye binip gitmek istediğim adresi söylediğimde araçtan indirildiğim çok olmuştur özellikle Nişantaşı bölgesinde.Verdiğiniz adres uzak gelebilir,yakın gelebilir,karışık gelebilir ya da şöför beyin hoşuna gitmeyebilir.Ne munasebet bu adrese gitmek istediğinizi söylüyorsunuz bırakın şöför sizi istediği yere götürsün.Araca binin ve ‘Hadi taksici şaşırt beni’ diyerek artık allah bilir hangi şehirde inersiniz.
3-Toplu taşıma araçlarının arama motoru gibidirler.Siz taksiye yönelirsiniz ‘Abla 1 saat sonra Üsküdar’dan motor kalkıyor onla daha rahat gidersin.’ ‘Abla çok trafik var bak hemen 100m ilerde metro istasyonu var ordan hızlıca gidiverirsin’ Teşekkürler Şöför Bey.
4-İyi bir dinleyici olun.Yolculuğunuz süresince söför bey ne konuşmak ne dertleşmek isterse ayak uydurmalısınız.’Futbol,Türkiye siyasi gündemi,trafik,hayat pahalılığı ve aynı araca binmiş ünlü isimler’ taksilerde Trend Topic!Haydi başlasın keyifli sohbet!
5-Tüm para vermeyeceksiniz herhalde! Üzerinizde bozuk para bulunmak zorunda burası taksi bakkal mı sandın banka mı!Kuruşu kuruşuna tutarı vermelisin tüm para vereceksende üstünü istemen saygısızlık olur bunuda en iyi para üzerini beklerken şöför beyin takındığı surat ifadesindeki rahatsızlıktan anlayabilirsiniz.

İLİZYONİST TAKSİ ŞÖFÖRLERİ

1144560553.png
Sarı taksilerde yeni trend 5TL’ye dönüşen 50TL’ler.İnanılmayacak bir durum ve çevremde bu durumun başına gelmiş insan sayısına inanamazsınız.Olay şu şekilde gelişiyor,örneğin taksimetre 20TL yazdı ve cüzdanınızdan 50TL çıkarıp verdiniz.Adeta bir ilizyonist edasıyla el çabukluğu ile o 50TL,5TL ile değiştiriliyor ve ‘Abla 20TL tuttu 5TL verdiniz siz’ cümlesiyle şov başlıyor! ‘Hayır imkansız 50TL uzattım’ diye diretiyorsunuz ama ne fayda! Şöför Bey cüzdanını ve para destesini gösteriyor ’Bakın 50TL yok burada!’ Kavga kıyamet sonunda idda edebileceğiniz hiçbir deliliniz yok ve kendi beyninizden şüphe ederek tekrardan cebinizden eksik kalan meblağayı çıkarıp uzatmadan araçtan inemiyorsunuz.Şoktayım o kadar çok yapılan bir dolandırıcılıkmışki bu.Bunun tek çözümü taksiler içine yerleştirilecek güvenlik kameraları.Bu zorunlu hale gelirse ne dolandırılan turist ne de yolcu kalır.

AKILLI TELEFON TAKSİ UYGULAMALARI HIZIR ACİL GİBİ YETİŞTİ

video.yahoofinance.com@40d2db72-2976-37c8-b12d-b4858de5bb20_FULL.jpg
UBER’i duymayan kalmamıştır.Şöför ve transfer sektöründe tamamen yeni bir boyut açtı.Uygulama üzerinden aracınızı çağrırsınız.Telefonunuz üzerinden gideceğiniz adresi girersiniz,kaç dakikada hangi güzergah üzerinden ne kadarlık bir ücret karşılığı ulaşacağınızı sistem üzerinden öğrenirsiniz.Yolculuk sonunda da yolculuğunuzu ve şöförü puanlarsınız.Düşük puan alan araçların görevine bir süre sonra son verildiğinden dolayı araçlar her daim temiz olur ve söförler kibarlıktan kırılır.Tabi siz siz olun bu araçları bir sarı taksinin önünde çağırmayın!Bu özel araçlara düşman olan taksiciler tarafından seçiminizden dolayı arkanızdan sayısız küfüre maruz kalıyorsunuz.

Yorum Yok

    Cevapla