Menu
Genel

YENI FENOMEN 'LIL MIQUELA'

lil-miquela_620x349.jpg

LIL MIQUELA


Sosyal medya günlük hayatımızın artık en önemli gerçeği. Sosyal medyanın yarattığı kahramanlar ve fenomenler, her sektörde aranılan isimler haline geldi. Takipçi sayınıza göre birçok konuda söz sahibi olabiliyorsunuz.
Bir duyuruyla mekanları doldurup taşırabiliyor, büyük kitlelere ürün pazarlayabiliyorsunuz. Hatta dizi ve filmlerde oynayacak ve ya mekanlar da yer alacak ünlü isimlerin bile sosyal mecralardaki aktiflik oranı göz önünde bulunduruluyor. Buraya kadar herşey normal. Bu hafta bu konuyu kaleme almamda ki neden sosyal medya’nın son fenomeni ‘LİL MİQUELA’ isimli bir karakter. Hatırı sayılır bir takipçi sayısına sahip bu hesap genç bir kıza ait fakat işin fenomenleşen tarafı bu genç kadının gerçek mi yoksa sanal bir kahraman mı olduğunu kimse bilmiyor.

Photoshop Çılgınlığı

13549461_1063478157077953_777743475_n.jpg
Photoshop,son senelere kadar bilgisayarla haşır neşir olan kişilerin bir çok meslek grubunda kullandıkları bir resim-fotoğraf düzenleme programıydı.Bu program ve benzerlerinin akıllı telefonlarımıza düşmesi ile beraber kimimiz ufak defek düzeltmeler için kimimiz ise deyim yerindeyse ‘başka bir ben’ sloganıyla kendilerini shoplayarak fotoğraflarımızı paylaşıyoruz. Konumuza geri dönecek olursak Lil Miquela, ya bir photoshop mucizesi ya da tamamen başka kişiler tarafından yaratılmış 3D bir sanal kahraman. Fakat bu karakterin ağzından mekan önerileri yapılıyor, ürün tavsiyeleri veriliyor ve gerçek mi değil mi bilinmeksizin takipçi sayısı gün be gün artıyor.

Pek Çok Gerçek Kadından Daha Gerçeksin

miquela.JPG
Bu hesap, sosyal medya kullanıcılarını da ikiye bölmüş durumda. Kimisi sanal bir karakterin gerçek gibi pazarlanmasını insanları kandırmak olduğunu savunarak hesabı protesto ediyor. Kimisi ise zaten artık sosyal medyadaki tüm kadınlarım photohop kullanarak kendilerini olduklarından farklı gösterdiğini iddaa ederek, bu samimi karaktere ‘Sen pek çok gerçek olduğunu söyleyen kadından bile gerçeksin,paylaşımlarına devam et!’ diyerek Lil’i destekliyor.Valla benimde kafam karıştı doğrusu ama diyeceğim şu ki sosyal medya artık öyle güçlü bir silah haline geldi ki markalar ve ticari kafalar sanal karakterler yaratarak kitleleri peşinden sürükleyebiliyor.
Lil-Miquela-la-nouvelle-star-d-Instagram-qui-deroute_exact1900x908_l.jpg

Yorum Yok

    Cevapla