Menu
Genel

2016 CESME REHBERI

Alkoclar-Alacati-Hotel_88928.jpg
O heyecanla beklediğimiz bayram tatili geldi çattı. Yaz tatili resmi olarak başladı. Ben de, marka yöneticiliğini yaptığım İstanbul, Bodrum ve Çeşme’deki birçok gece kulübü ve plaja, tek tıkla rezervasyon yapabildiğiniz ClubTable uygulaması ekibine katıldım. Ege sahillerinde ne var ne yok bir rehber hazırlamak amacıyla geçen hafta sonu 4 gün içerisinde Çeşme-Bodrum hattını talan ettik ve notlarımla geri döndüm.

EN’LERi, EN YENİLERi

67196.jpg
Tren Ayayorgi ve Port: Daha açılmadan en çok konuşulan mekân. Çeşme’nin klasikleşmiş mekânı Marakesh’i tahtından indirip hükümdarlığını ilan etti. Plaj kısmı inanılmaz genişletilmiş ve haftanın her günü hizmete hazır. Sadece cuma ve cumartesi gece kulübü olarak kapılarını açıyor. Alaçatı Port’ta ki Tren ise kulüp olarak her gün açık ve tıka basa dolu. Bir tatil yöresinde 2 mekan sahibi olup başarılı olmak önemli meziyet. Bravo Trencilere!
 
Sole Mare: Çeşme’nin ikonik mekânı. Plaj-happy hour-kulüp derken neredeyse 24 saat eğlence hizmeti sunan işletme. Kapıda bekleyen dev bodyguard ordusu biraz gözü korkutsa da içeride çalışanların hepsi cana yakın ve samimi. Bir de söylemeden geçemeyeceğim. Her bir tuvalet kabinine yerleştirilmiş vantilatörler ne güzel düşünülmüş ya…
IMG_0211.jpg
 
ana_sayfa_dugun.jpg
Before Sunset: Çeşme’nin en şımarık çocuğu. ’Burada olmak bir ayrıcalık!’ politakasında bir işletme. E haklarını da yemeyelim kaç senedir happy hour denince başı çekiyorlar. Ben mönüdeki lezzetlerine de bayılıyorum. DJ Mono ve Murat Tokuz’un DJ kabininde olduğu günler keyif daha da artıyor. Güzel mekân, iyi müzik, lezzetli yemek…Dahasına da gerek yok.
Unknown.jpeg
Madeo Beach ve Dusk: Madeo’yu anlatmıyorum bile. Geçen yaz sezonunda Çeşme’ye imzasını attı. Elit bir salaşlık buranın konsepti. Öy le süslenip püslenip plaja inen ağabey-ablaların yeri değil. Ama en kaliteli müzik ve kokteyllerle gününüzü cennete çevirebilir. Gece 02.00 itibari merkeze uzak olmasına rağmen iğne atsan yere düşmez bir topluluğa ev sahipliği yapan kulüp kısmı Dusk, benim favorilerimden. Daha sezon açılmamışken bile 300-350 kişiyi sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendiriyorlardı.
IMG_0516.jpg
Paparazzi: Bana Çeşme’yi sevdiren mekân diyebilirim. Ayayorgi koyunda denize sıfır huzurlu bir akşam yemeği, variller üzerinde eğlence. Şanslıysanız ve pazar gününüzü Çeşme’de geçiriyorsanız tek adres! Paparazzi’de ünlü grup Yol Project keyfini sürersiniz ve bir sonraki pazarı iple çekersiniz.
paparazzi-restaurant.jpg
Zilly Alaçatı: İstanbul’un deyim yerindeyse en zilli yani en eğlendiren, dans ettiren mekânlarından Zilly’nin yazlık şubesi geçen hafta açıldı. Süslü mü süslü bir dekorasyon pembiş pembiş. Yaz programları da iddialı. Mekân sahipleri Ataberk ve Zafer Köseoğlu’nun eğlencesi yanında Suat Ateşdağlı, Erdem Kınay, Doğukan Manço gibi ünlü isimleri sık sık Zilly DJ kabininde yakalayabilirsiniz.
CIddYu8WUAANHBC.jpg
Sound Pool-Sound Club: Çeşme’nin en butik havuzu. Deniz manzaralı keyifli bir havuz ve yan gel yat tadında rahat localarla çevrilmiş bir mekânda tüm gününüzü geçirebilirsiniz. Tabii ki bu kadar değil. Hava kararıyor havuzdan çıkıp kulüp eğlencesine karışma zamanı. İster mayolarınızla geceye devam edin, ister evden çıkıp gelin ama Sound Club tecrübesini yaşamadan Çeşme’den dönmeyin.
soundpoolasfgdsgsd(1).jpg
 
CH8EedqWUAAAaKn.jpg
Öküz-Zio Beach ve Nite: Başında İzmirli bir işletme ekibi olunca Çeşme eğlencesine hükmetmeleri çokta tesadüf değil sanki. Öküz senelerin öküzü. Eğlencesi boldur kimi arasan oradadır. Zio Beach, İzmirlilerin yanında İstanbulluların da akınına uğramaktan kurtulamıyor zaten. Ama bu sene benim favorim Alaçatı içerisindeki Zio Nite oldu. Daha açılalı 1 ay kadar olmuş. Şık ve huzurlu bir restoran. Bir an için o Çeşme kaosundan sizi çıkarıp kaçırıyor adeta. İlerleyen saatlerde burada da müziğin sesi yükseliyor ve eğlenceye kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.
 
Helen Aqua: Aman Allahım burası Türkiye mi? Dedirtecek türden bir şıklık. Resim çekmekten, mekânın keyfini çıkaramayabilirsiniz. Denize karşı sıcak havuz. Harika dekor ve cıvıl cıvıl tabiat. Çeşme En’lerimden.
13298223_1697799263813610_266715392_n.jpg

Çeşme’de huzur kaçamağı A La Lucca Otel

a-la-lucca-hotel-0.jpg
Ünlü futbol menajeri Coşkun Kırkpınar uzun süredir hayalini kurduğu Alaçatı’da butik otelini açtı. Kahvaltısıyla beğeni toplayan sadece yetişkinlere hizmet veren otel, tam bir aile işletmesi. Otel başında oğlu Engin Kırkpınar var. Onun dışında kadın-erkek tüm çalışanlar eş-dost-akraba. Plaj dönüşü havuz kenarındaki barda günün yorgunluğunu atmak büyük keyif. O kalabalıktan yürünmez Alaçatı’ya yürüme mesafesinde olmanıza rağmen tabiatın sesinden başka gürültü duymuyorsunuz. Ünlü birçok futbolcu hem huzurlu bir tatil hem de Coşkun ağabeyin şen sohbeti için A La Lucca’yı tercih etmiş. Ben de burayı çok sevdim. Kaçış arayanlar için güzel
seçim olacaktır.

Yorum Yok

    Cevapla