Menu
Genel

3 farklı gündem başlığı:Milli Takim,Sirt Cantalari,Momo Alacati

5732efcc49678319ecfcf18c.jpg
Evet! 1 aylık bir Amerika seyahati sonunda ayağımın tozuyla İstanbul’da işbaşı yaptım. Gördüğüm kadarıyla şehir sakin, Ramazan moduna alınmış. Herkes kabuğuna çekilmiş bir heves bayram gelmesini bekliyor ve tatil planlarını yapıyor.
Ben de ilk fırsatta güney sahillerine kaçıp bayramda nerede, neler var diye size bir tatil rehberi hazırlayacağım. Şu an baş gündem havaların sıcaklığı ve A Milli Takımımız’ın talihsizliği. Bir de yanında moda ve mekân trendleri ekliyorum. Buyurunuz…

Baş gündem: EURO 2016 ve A Milli Takımımız

milli-takim_1897.jpg
Futboldan çok anladığımı söyleyemem ama özellikle milli maçlarımızı izlemekten çok keyif alırım. Büyük bir sektör evet ama sonuç olarak spor ve eğlence değil mi altta yatan temel? Bu işte kazanmakta var kaybetmekte. Milli Takımımız’ın hazırlık maçları çok ümit verici olduğu için belki de bu yenilgiler birçoğumuzu şaşırttı ve hayal kırıklığına uğrattı. Maçlar ve oyuncular hakkında yorum yapabilecek bir bilgi seviyesinde değilim. Yurtdışında olduğum için özellikle taraftarın yorumları ve eleştirilerini sosyal medyadan takip ettim. İlk konumuz Ozan Tufan’ın saç düzeltme hareketiydi. Üzerine birçok espri hatta karikatür yazıldı, çizildi. Umarım oyuncuyu fazla rencide etmemişizdir fakat eğlenceli ve esprili eleştirilerdi bunlar. Derken İspanya mağlubiyeti sonunda hocamız Fatih Terim ve anne adayı sevgili kızı Buse’ye yönelik çirkin saldırıları kabul etmek mümkün değil. Kaldıki takım kaptanı Arda Turan’a bizim halkımız bu denli kin kusarken, İspanyolların sahip çıkması yüz kızartıcı değil de nedir? Çokta söyleyebileceğim başka bir şey yok sadece bu hislerimi kaleme almak istedim. Bu arada söz futboldan açılmışken İspanya’nın Deportivo takımına transfer olan canım arkadaşım Emre Çolak’a yeni serüveninde bol şans ve başarılar diliyorum.
 

Moda gündemi: Sırt çantam şekil, arkamdan çekil!

55ea3badf018fbb8f872f4a9.jpg
 
Miami seyahatimden de gözlemlediğim kadarıyla bu yazın şıklığı sırt çantaları. Kadın-erkek demeden mayo ve bikinilerin üzerine takılan renk renk, şekil şekil sırt çantaları son trend. Chanel ile geri dönen ve tekrar popülerleşen sırt çantaları şu an birçok markanın yeni sezonlarında yerini aldı. Derisi, zımbalısı, püsküllüsü, neon renklileri derken sınırsız çeşit ve modellerle sırt çantaları moda sektörünün ortasına bomba gibi düştü. Beyler için öneri eğer birazcık vücudunuza güveniyorsanız tabiî ki şortunuzun üzerine tişört yerine taktığınız sırt çantası ve büyük güneş gözlüklerinizle 2016 yazına hazırsınız. Dünyaca ünlü birçok yıldızda da şık pareoların üzerine tek omuz takılan spor sırt çantaları şimdiden yaygın bir trend haline gelmiş durumda. Bu konuyu kaleme almama neden olan esin kaynağımda minik yeğenim Eliz’in bu görüntüsü oldu. Çocuk modasının bu gelişimine hayranım.
thumbnail_image1.jpg

En yeni mekÂn gündemi: Momo Alaçatı

image1.JPG
Bir süredir Alaçatı’nın popüler mahallesi Hacımemiş’te yeni açılacak bir mekân için ciddi bir çalışma olduğunu duyuyordum ve sonunda o mekân kapılarını açtı. MoMo İtalian Restaurant & Lounge Bar hem iddialı İtalyan mönüsü keyifli gece eğlencesiyle şimdiden Çeşme’deki tatilcilerin favorilerinden olmuş. Benim dikkatimi çeken ise mekânın isminin esinlenildiği hikaye… Ünlü yazar Michael Ende’nin ‘Hayatımızdan çalınmış zamanları bulup, sahiplerine geri getiren bir kız çocuğunu’ konu eden Momo isimli kitabı mekâna adını vermiş.

Yorum Yok

    Cevapla