Menu
Akşam Gazetesi Yazılarım / Genel

30 OLMAK,KADIN OLMAK ! VE DÜĞÜN GİBİ BİR DOĞUMGÜNÜ

thumbnail_image1-1.jpg
Geçtiğimiz günlerde 30 yaşına bastım.Şu kadınların korkulu rakkamı 30’a.Birçok aldığım doğumgünü mesajında ‘Aramıza hoşgeldin! Klübe merhaba de!’tarzında espriler kullanmıştı arkadaşlarım.Peki 30 yaş gerçekten el mahkum dahil olunması gereken bir klüpmüdür? Ve bu klüpteki insanlar ne yer? ne içer? mutlumudur? yorgunmudur? 30 olduğumuz için tedirgin mi olmalıyız? Yaşıtlarım ve 30larında birçok insanla konuştum ve bakalım bu yaşlarda havalar nasılmış sordum soruşturdum.

30’u Sevdim Çünkü…

30 deyim yerindeyse yolun yarısı,tam anlamıyla yetişkinsin.Şımarıklık yaptığında seni alttan alıcak aile bireyleri yok,’Yarını Düşünmeden Yaşa!’ mottosu artık uzakta kaldı.Yarını düşün,aileni düşün,işini gücünü düşün.Sosyal hayatından vazgeçme ama öncelklerini unutma.Aslında baya bir gözümü korkuttunuz arkadaşlar daha bu klübe girmeden.Oysaki ben 30’u çok severek karşılayanlardan biri oldum.Neden mi?
-Yetişkin olmak;30 iseniz kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenmiş ve kimseye eyvallahınız kalmamıştır.Özel durumlar dışında size hesap soran olmaz ‘koskoca kadın’ vardır bir bildiği derler.
-Hala 18 yaşında hissedip artı 12 sene bonus tecrübeniz vardır.Ye,iç,gez,toz,seyahat et ama hepsini kararında bırakmayı bilirsin.
-Hayatındaki insan sayısı 20li yaşlara göre yarıyarıya azalmıştır.Kimle,neden görüştüğünü ve ya görüşmek istemediğini çok net çözmüşsündür çünkü.Hayat koşuşturmasında sadece sohbetinden haz aldığın insanlara zaman ayırmaya başlamışsındır ve negatif insanlara zaman ayıramayacak kadar yoğun ve sorumluluk sahibisindir.
-Güzelliğinizin ve cinsiyetinizin farkına varmışsınızdır.Kusurlarınızla kendinizi sevmeyi öğrenmişsinizdir ve özgüveninizin en yüksek olduğu senelere merhaba demişsinizdir.Karşınızda zaman kaybı diye nitelendirdiğimiz erkek çoçuklarından çok aynı aklı,fikri,yaşantıyı paylaşabilceğiniz ‘ADAM’lara fırsat verirsiniz çünkü ne istediğinizi artık çok net biliyorsunuzdur.
-30 yaş kendinize bakmaya başlamanız için en motive yaşınızdır.Henüz sizi rahatsız etmeye başlamamış kırışıklıklarınız ve sosyal hayatınızı etkilemeyecek kadarda tecrübe yorgunluğunuz vardır.Yaşam kalitenizi artırmak için şağlıklı beslenmek,spor yapmak ve pozitif ilişkiler kurmak önceliğiniz olmuştur.
Ben şahsen kendimi yaşsız görüyorum.7’den 77’ye dialog halindeolduğum arkadaşlarım ve anneme teşekkür etmeliyimki genetik olarakta kolay kolay yaşlanmamam benim en büyük motivasyonum.Siz 30’larındaki bayanlar toplum baskısına yılmayacak kadar güçlü olduğunuzu ve daha yaşanacak birçok yeni tecrübe ve heyecan dolu senelerin sizi beklediğini unutmayın.Artık hayatınızın kontrolü sizde!

DÜĞÜN GİBİ BİR DOĞUMGÜNÜ

thumbnail_image1.jpg

Çoçukluk senelerimden beri doğumgünlerim benim için çok özel ve şaşaalı geçer.Her yaş büyük bir kutlama ve davet için en güzel bahanedir.Özellikle eğlence sektöründe çalışıyorsanız sizin için sevdiklerinizle toplanıp kendi eğlence gecenizi yaratmak en keyifli organizasyonlardan biridir.
Eee dile kolay 30 sene geride kalmış ve yolun diğer yarısına geçmek alenade geçiştirilemeyecek kadar önemli.Bu seneki doğumgünüm geride bıraktıklarıma göre en akılda kalıcı,görkemli olandı.Marka yöneticiliğini yaptığım ClubTable uygulamasının 1.senesi ile de denk gelince kolları sıvadık ve harika bir geceye imza attık.
Kuruçeşme 34 Albüm’ün boğaza karşı manzarasında her sektörün önemli isimlerini biraraya getirdiğimiz 150 kişilik bir davet vererek geç saatlere kadar eğlendik.
13061996_10153689114369091_1605287561338001089_n.jpg
Ünlü siyasi şarkıcı ‘MANDENGO’ sahnede tam anlamıyla şov yaptı.ClubTable ekibi,ben ve konuklarımız unutulmayacak bir gece yaşadık.Buda benim 30’a en güzel ‘MERHABA’ deme şeklim oldu heralde.
thumbnail_image1-7.jpg

Yorum Yok

    Cevapla