Menu
Akşam Gazetesi Yazılarım / Genel / Trend

DÜNYA MÜZİK FESTİVALLERİNE HAZIRLANIYOR!

coachella-sunset.jpg
Güneş gözüktükçe,havalar güzelleştikçe ben nedense ayrı bir müzik aşığı oluyorum.Daha 2 hafta önce yaz ayının favori türk şarkılarından bahsetmiştim yine gündemim müzik! müzik! müzik!
Müzik festivalleri senelerdir düzenlenen,milyonlarca insanı favori sanatçıları ile buluşturarak dans ettiren organizasyonlar.Teknolojinin ilerlemesiyle kulağa hitap eden bu festivallerde öyle büyük görsel şovlar yapılmaya başlandı ki her saniyesi baş döndürücü.Aynı zamanda bu festival coşkusu ciddi anlamda sektörleşti.Festivalin olduğu şehire ek seferler düzenleniyor,tur şirketleri festival tatil paketleri hazırlıyor,moda bile festival akımlarından feyz alıyor.
2016 Yazıda dünyanın dört bir köşesinde düzenlenen müzik festivalleriyle dolu.Vaktinizi ve naktinizi ayarlarsanız en önemliside biletleri hala tükenmemiş bir festival bulursanız benim derlediğim favori festivallerime göz atabilirsiniz.
COACHELLA (California-ABD):15-17 Nisan/22-24 Nisan
maxresdefault.jpg
Genel olarak festivallerin ana vatanı Amerika diyebilirim.Henüz Amerika’da düzenlenen festivalleri sollayacak bir Avrupa festivali gelmedi.Coachella’da pek çok Hollywood ünlüsününde katıldığı,Paris Hilton’u eksik olmayan en popüler festivallerden.Yani diyeceğim şudur ki zirveyi görmek istiyorsanız Coachella doğru tercihlerden biri.400-900$ arası bilet seçenekleri ile bu sene Ellie Goulding,Savages,Sia,Calvin Harris gibi sanatçıları dinleyebilirsiniz.
BURNING MAN (Black Rock Çölü-ABD) 28 Ağustos-5 Eylül
Burning_Man_Swar_33x16_1600.jpg
Festivallerin babası! Gıptayla söz edilen pek çok festival Burning Man’in yanında okul balosu gibi kalır öyle söyleyeyim.Çöl ortasında kurulan bir şehir ve çılgın festivalcilerden oluşan şehir halkı.Birbirinden uçuk kostümler adeta görsel şölen.Lokasyon zor ama gidip pişman olanını duymadım.Bu festivalin en kötü yanı dönüşünüzde normal hayata adaptasyon zorluğu yaşamanız.
GLASTONBURY (Pilton-İNGİLTERE) 22-26 Haziran
Glastonbury-Festival1.jpg
İngiltere’nin favori festivali.Pilton şehri doğasıyla meşhur ve 5 günlük eğlence programının doğayla iç içe oluşu olayı dahada bir cazipleştiriyor.Sanatçı listesi çok yeni açıklandı ve olay yarattı.Adele,Coldplay,Wolf Alive,The Lumineers ve daha kimler kimler.
PRİMAVERA SOUND (Barcelona-İSPANYA) 1-5 Haziran
b713a3f0.jpg
Barcelona şehrini adeta müzik şehrine çeviren bir 4 güne hazır olun.Bu festival dünyanın başka
başka köşelerinden getirdikleri en iyi sanatçıları buluşturmalarıyla meşhur.Festivalin dışında şehirde o kadar hareketli oluyorki festivale bilet bulamayanlar klüplerde de bu coşkuyu yaşıyabilir.
TOMORROWLAND (Boom-BELÇİKA) 22-24 Temmuz
tomorrowland-2015-videos-live-dj-sets.jpg
Adı bile etkileyici değil mi? Bu festivalin görselleri internette biryerde muhakkak karşııza çıkmıştır.Gerçekliğinden şüphe ettirtecek kadar şaşaalı ve büyüleyici bir atmosfer.Rengarenk giyinmiz binlerce kişi ve rengarenk alevli malevli bir festival alanı.Tekno müziğin savaş alanıda diyebiliriz.Bu sene yine yıkılan bir DJ listesi açıklandı.Tiesto,Fedde Le Grad,Armin Van Buuren,Alesso.Başka söze gerek yok herhalde?
SZİGET (Budapeşte-MACARİSTAN) 10-17 Ağustos
sziget.jpg
Tüm dünyanın Budapeşte’yi konuştuğu hafta.Biletler anında tükeniyor çünü kaçırılmayacak sanatçılara ev sahipliği yapıyor.Bu sene festivalin onur konuğu kim dersiniz? RİHANNA! Ve yanında Sia,Muse,David Guetta üçlemesi! Orası yıkılcak belliki.Bir süpriz isim ise Türkiye’den.Ünlü rapçimiz Ceza’da Sziget’de sahne alarak festivalcileri coşturacak.
 

Yorum Yok

    Cevapla