Menu

12042698_10153229162014091_4906580555658691608_n.jpgSon dönemde biz kadınlar arasındaki en sık yaşanan dialoglardan biri ‘kaşlar’.Kaşların orjinal mı? Kontür mü dövme mi? Boyuyormusun? Ne marka kalem ve ya far kullanıyorsun? Daha bu sorular uzar gider.
12065586_10153247880794091_2098364411216201349_n.jpgDaha blogumu açalı 1 aya yakın bir süre olmasına rağmen gelen ilgi ve okunurluk oranı beni gerçekten şaşırttı ve çok mutlu etti.Fikirlerime özellikle konular hakkındaki yorumlarıma önem verdiğiniz için çok teşekkür ederim..En çok yazmamı istediğiniz konulardan biri ‘Kaşlar’dı ve kaleme almaya karar verdim.Buyrunuz…
harika-kaslar-icin.jpgİnstagram özellikle selfielerin hayatımızı hükmetmeye başlamasıyla en çok aldığım soru kaşlarım ile ilgili oldu.Bende ufak bir araştırma sonucunda bu konuda sizi aydınlatıcı bilgiler toparladım.
Kaş modası çok sık değişiyor.Bu nedenle geri dönüşü olmayan hatalar yapmak en korktuğumuz şey.Eski zamanlarda tamamen kaşlar kazınarak kalem ile çizilirken zamanla ince kavisli kaşlar ondan sonra dümdüz kavissiz kaşlar ve günümüzün Cara Delavigne tarzı kalın ve doğal kaşlarına kadar geldik.

guzellik-trendi-guclu-kaslar-5302973_3931_o.jpg

Cara Delavigne kalın kaşların öncüsü oldu.


Fakat kaşlar şekil değiştirmeyi sevmez ve bir süre sonra hiç çıkmaz üstüne üstlük birde dökülmeye başlar.Bu noktada neler yapabileceğinizide yazımda bulacaksınız.

İlk bilinmesi gereken yüz tipine göre tercih edilmesi gereken kaş şekili

  • Yuvarlak yüz: Düz kaşlardan uzak durmalı, hafif de olsa kavisli kaşları tercih etmeli.
  • Uzun yüz: Kavis ya da yuvarlak açılar yüzlerini uzun gösterir, uzun formda kaşları tercih etmeliler.
  • Kare yüz: Kalın kaş kullanmalı, aksi halde ince kaşlar kare ve kemikli yüzlerin ifadesini daha da sertleştirir.

yüz-şekilleri.jpg
P.S: 2 kaşın birbirine simetrik olması çok çok zordur.Dışarıdan farkedilecek ve görüntünüzü bozacak kadar asimetri problemi yaşıyorsanız minik botox dokunuşları ile düşük kaşı kaldırarak ve kavis verdirerek asimetriyi en aza indirebilirsiniz.

Gelelim benim çok sorulan kaşlarıma

aquabrowkit_17110.png
Ben şanslı olanlarımızdanım.Çok gür ve hızlı uzayan kaşlara sahibim ve  ne kadar oynarsamda küsmeye pek niyetleri yok gibi.Bu nedenle ben sıkça şekil verdirebiliyorum ama insanoğlu işte ihtiyacı olmasa bile meraktan herşeye atlar ya bende bu gür kaşlara sahip olmama rağmen şekli sabit kalsın diye bir dönem kontür denedim ve elime yüzüme bulaştırdım.
Zaten dolu olan kaş bölgesine birde kontür geçince korkunç bir görüntü çıktı ortaya ve aylarca bu kontürün silinmesiyle uğraştım.Şuan kaşlarıma sadece aldırarak şekil verdiriyorum ve Makeup Forever markasının Aqua Brow serisinin en koyu rengini hafif renk eşitsizliklerini dengelemek için kullanıyorum.

BENEFIT KAŞ BARI

dsa-364x245.jpg
 
Ben kaşlarımı ünlü kozmetik mağazası Sephora’lar da bulunan Benefit kaş barında şekillendiriyorum.Bu barların özelliği tamamen doğal ve alerji riski taşımayan özel bir ağda kullanmaları.Benim gibi yoğun ve geniş alana yayılmış kaşlar için en iyi temizlenme yöntemi.İp uygulamasına oldum olası alışamadım bundan dolayı ağda ile temizlenen bölgenin daha sonra cımbız ile şekillendirilmesi benim için hem pratik hemde daha iyi sonuç veriyor.
12004099_10153231646809091_8822944063602375155_n.jpgFransa’da kaldığım bir dönem orda da kaşlarımı ağda ile alıyorlardı sanırım bu Avrupa’da daha yaygın bir yöntem fakat kaşların alt bölgesini ağda ile almak yasaktı.Benefit uzmanı bu özel ağda da böyle bir yasak olmadığını söyledi.Bu benefit barında ayrıca benefit kaş boyası ile kaşlarınızı boyatıp günlük kalem  ve far kullanım ihtiyacınızı en aza indirebilirsiniz.İçinde kına ve bir takım doğal yağların bulunduğu bir boya kullanıyorlarmış.
harika-kaslar-icin.jpg
Benefit bar fiyatları:
Kaş Şekillendirme: 35 TL
Cımbız Servisi: 35 TL
Kaş Boyama Servisi: 32 T
 
P.S: Benefit barlarına gidemediğim durumlarda kaşlarımı emanet ettiğim iki ismin instagram hesaplarını yazıyorum oradan ulaşabilirsiniz. @sibeldenizmakeup (kalamış) @nazlı_altan (maslak)

Seyrek Ve Dökülen Kaşların Kaderi Değişti!

Artık kaşlarım çok az ve şekilsiz diye üzülme devri bitti çünkü herkesin kendine göre çeşitli çözümler bulması mümkün.Aktarların kaşlar için hazırladığı özel karışımlar zaten senelerdir var ve gerçekten etkili.Bunlardan hint ve badem yağı olmazsa olmaz.
Kaş için PRP,Mezoterapi ve Kaş Ekimi
11046356_10153349196809091_225375242877128428_n.jpgKüsen kaşları canlandırmak için en etkili uygulamalardan biride Prp ve mezoterapi yöntemi.İhtiyacım olmadığı için çok bilgi sahibi değilim ama araştırdığım kadarıyla yaptıranlar memnun.Prp insanın kendi kanının ihtiyaç olan bölgeye geri enjekte edilme yöntemi ve bu şekilde o bölüm canlanır ve kıl-tüy üretimi hızlanır,artar.
Kaş ekimi bir tık daha zahmetli çünkü genellikle doktorların yaptığı ve uzmanlık gerektiren  bir uygulama.Enseden alınan saç köklerinin kaşa yerleştirilme işlemi.Sonuç mükemmele yakın oluyormuş fakat bu işlemde de sıkıntı şu ki kaş ve saç yapısı birbirinden farklı olduğundan dolayı kaş normalden çok daha hızlı ve incelerek uzar ve iyi bakılmadığı taktirde suni bir görüntü verir.
Kaş dövmesi ve kontür işlemi en detaylı ve en çok hata yapılan uygulamalardan biri.Bu işi bi bilene sorup ayrı bir yazı hazırlıcam takipte kalın…

kas7.jpg

KONTÜR ÖRNEĞİ


 

Yorum Yok

    Cevapla