Menu
Genel / Mekan

Meraklılarına Konsolos İstanbul'da Brunch

Pazar Günlerinizi Taçlandırın

 

image1.JPG

Izzet Capa ile


Özellikle 9-6 çalışan kesimimiz için pazar günlerinin değeri anlatılmaz.
 
 
 
 
 
 
Sadece kendine ayırabildiği 2 güne sahip olan kişi cumartesi günlerini monotonluktan kaçıp gezip eğlenerek deşarj olmaya ayırırken pazar günleri yan gel yat keyif günümüzdür.
Yazılarımı takip edenler geç kahvaltı kültürüne olan düşkünlüğümü bilir.Heleki pazar denince aklıma ilk gelen brunch sofrasıdır.Hem rahat rahat istediğim saate kadar uyucam hemde uyandığımda kahvaltı keyfini kaçırmamış olucam.
İstanbul’da ki her bütçeye göre brunch alternatiflerimi daha önceki AkşamLIFE yazılarımdan birinde yazmıştım bu linkten okuyabilirsiniz.
http://www.aksam.com.tr/life/istanbulda-gec-kahvalti-keyfi/haber-457258
Bu haftaki pazar keşfim ise eğlence hayatı duayenlerinden İzzet Çapa’nın Pera’da ki son gözdesi ‘Konsolos İstanbul’da düzenenlenen ‘Sunday Champagne Brunch’ konseptli geç kahvaltısı.

Şampanyalı Pazar Kahvaltısı

konsolos-kon-154423TU.jpg
Konsolos’un dekorasyonu,konumu ve aurası zaten tartışılmaz.Adı Konsolos İstanbul ama içeride nerede olduğunuzu unutturan türden bir atmosfer var.Londra’da mıyım yoksa Avrupa’nın göbeğine mi düştüm diye bir durup düşündürtecek türden.İşletmecilerinden Tekin Bey,en kibar şekilde karşılamamızı yapıyor ve bizi masamıza yerleştiriyor. Ayşe Özyılmazel’in güzeller güzeli kız kardeşi Zeynep üzerinde şık bir yeşil elbise elinde mikrofon yumuşak yumuşak arkadan popüler parçaları jazz haliyle söylüyor.
Yan masamda mekan sahibi İzzet Çapa,son dönemin fenomen yazarı Büşra Yılmaz ile beraber kahvaltısına başlamış.4N1K için röportaj yapmışlar onun kutlamasındalar sanırsam.Diğer yanım Hıncal Uluç.O klasik kahkahası Zeynep’in şarkıları arasında yankılanıyor.Diyeceğim şu ki nezih mi nezih bir ortam.

Lezzetlere gelelim

image2.JPG

Benim kadrajimdan soframiz


Ananaslı bellini ile açılışı yapıyoruz ve 5 dakika içinde masa donanıyor.Halis muhlis türk kahvaltısı değil ama croissantlarımızın yanında sucuklu menemenimizde var mıhlamamızda,simit sandviçlerimizde.Pancakeler çeşit çeşit.Şarküteri tabağı en zengininden.Croque Madame Waffle benim favorim oldu.Mekanın akşam yemeği menüsündeki başarısı brunchdada kendini göstermiş.
Tıka basa yedikten sonra kahve molası vererek Zeynep Özyılmazel’in şarkılarının tadını çıkarmaya başladık.Derken denemem için Konsolos’un favori tatlılarını önüme dizdiler.15dakika önce o kadar şeyi biz yememişiz gibi aynı iştahla tatlılara daldık.Muzlu çikolatalı pudingmi dersiniz efendim orman meyveli çikolatala kremalı pancakeler mi…
Bu brunch benden tam not aldı bu kadar memnun kalmasam bu kadarda övmezdim.Fiyatları soracak olursanız açık büfe olmadığından dolayı fix bi fiyat belirlenmemiş menüden seçtiğini yiyip içtiğini ödüyorsun.Çok ucuz diyemem ama standartlarına kıyasla normal en azından ödediğinizin lezzet karşılığını alabiliyorsunuz.

Merak ettiğiniz diğer konular için Konsolos’a ulaşın :

Meşrutiyet Caddesi No:56, 34430 Beyoğlu/İstanbul
(0212) 219 6530
konsolos-istanbul-hall-a27e1.jpg

Yorum Yok

    Cevapla